onsdag 3 augusti 2011

Har visst förträngt att det går mot höst...

Sommaren rasar fram i turbofart och alldeles nyss såg jag på klart.se att solen går ner redan 21:40 och tittar inte upp igen förrän 03:40... Det förklarar det obarmhärtiga mörkret om kvällarna. Jag hade lyckats förtränga det i år igen. Många påstår att mörkret gör oss gott, att man sover dubbelt så bra än när det är ljust hela natten. Men som motvikt är man ju tre gånger så trött under de mörka månaderna, så det slutar lika fördärvat på minus.

Det händer mystiska saker under sommarmånaderna. I augusti märker man plötsligt att allt ungarna hade i garderoberna, i form av långärmat,långbenat och sockar, måste ha krympt sen det sist användes nån gång i början av juni. Inget är stort nog längre. Bara skicka det fina vidare till mindre barn och sen handla nytt.

Man märker också en dag, eller egentligen kväll, att inte en glödlampa i hela huset fungerar. Inte ens de där långlivade lågenergisakerna. Inte har man några reservare hemma heller. Och att handla nya sådana är inte alls lika angenämt som att handla nya kläder åt ungarna. Dyra saker, som dessutom inte har hållit vad de lovat. Inte hemma hos oss i alla fall. Livslängden är inte alls så lång som kartongerna påstår.

Nu är det väl bara att suga åt sig av de sista sommarveckorna och hoppas att vi hinner med en sån där bonusvärmebölja runt den 20:e, så vi får skarva på sommaren en vecka. Sen ska man då vara tankad med ny energi att möta höstens utmaningar. Men jag vet inte det jag... jag behöver bara nudda vid tanken på omtentamen i kvantitativ forskningsmetodik, så är det som att nån suger ur all ackumulerad kraft och tillförsikt på en gång och lämnar kvar ett vakuum. Usch! Fattar inte hur jag ska kunna plugga till den när jag inte ens minns vad föreläsningarna gick ut på. Och den som vill påstå att jag sov under föreläsningarna är kanske inte helt ute och cyklar...

Hemgång om sex timmar. En natt till på det, sen helg igen. Måste nog ta en tidig sväng på loppisen på lördagmorgon, förra lördagens tokfynd gjorde mig taggad. Salomonskorna jag köpte åt dotran var riktigt som nya. 30 spänn. Googlade modellen när jag kom hem och såg då att de går lös på 600 i butik. Skidjackan jag köpte till mig själv kan inte ha varit mer än en säsong gammal. 30 kronor. En extra vinterjacka till H för 40:-. Turkos med rutmönster. Den kan inte heller ha varit mycket använd... Ett par carvingskidor till henne följde också med hem.

Nu ska jag ta tag i PT-krysset igen och invänta gryningen.

1 kommentar:

Frida sa...

Alltså det där om kläder och glödlamporna: SPOT ON! Hoppas du hittade några fina fynd idag.
Ha det bäst!